lvda - advocatenkantoor LVDA Advocatenkantoor
Koning Albertstraat 24, bus 1, 8500 Kortrijk
Tel : 056 / 22 07 61 - Fax : 056 / 21 70 03 - KBO / BTW n° : 0877 511 389
 
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Handelsovereenkomsten en handelspraktijken
 

Niet ten onrechte zegt men vaak “alles draait rond economie”. Onze bedrijven hebben nationaal en internationaal dan ook een stevige reputatie. Voortdurend worden transacties gesloten en dit vaak over grote bedragen. Niet zelden wordt grensoverschrijdend zaken gedaan.

Dit alles laat de economie en welvaart groeien maar houdt helaas ook risico’s in. Het opstellen van goede en bij voorkeur ook leesbare en bondige contracten, is geen overbodige luxe. Het draagt bij tot de veiligheid van het zakendoen en moet ons indekken tegen ‘slechte betalers’ of andere zaken die kunnen fout lopen.

Indien er een commercieel geschil ontstaat, is het noodzakelijk dat hier snel en efficiënt kan worden op ingespeeld. Sturen van de juiste ingebrekestelling, onderhandelingen, aanstellen van een expert, leggen van beslag,… het zijn slechts enkele voorbeelden van betwistingen die vaak niet lang op zich mogen laten wachten.

Handelsrecht behoort dan ook tot de ‘corebusiness’ van ons kantoor en elke advocaat is hierin geschoold en actief. Naargelang de aard van het probleem zal de meest geschikte vennoot of medewerker het dossier behandelen, alleen of met meerderen naargelang de noodzaak en timing.

Aanverwante advocaten

Aanverwante artikels

 

 
  2022 © LVDA Advocatenkantoor